Elburg – Beekstraat 18

Je bent nu hier:

Beleggingspand op ideale A-locatie in het historische centrum van Elburg!

Het betreft een beleggingspand met op de b.g.g. een winkelruimte van bruto ruim 190 m2 met voor de winkelruimte een eigen stoep/trottoir en op de verdieping een verhuurde bovenwoning.
Het pand is beschikbaar op korte termijn (1 maand) en heeft een brede bestemming. Mogelijk zijn op de begane grond o.a. atelier, detailhandel, dienstverlening, praktijkruimte of kantoor. Vraag de makelaar naar de mogelijkheden.

Mooie en ruime winkelruimte gesitueerd in fraai pand in het hart van het historische centrum van Elburg (A-locatie).
De winkel (tot voor kort verhuurd aan ShoeTime) is gesitueerd op de gehele begane grondvloer. Dit betreft een totale oppervlakte van 192 m2, opgedeeld in circa 165 m2 netto winkel vloeroppervlakte. De overige meters zijn magazijn, kantoortje, pantry en toiletruimte.
Aan de voorzijde heeft het pand een eigen stoep / trottoir en aan de achterzijde is het pand gelegen aan de Smeesteeg. Aan die zijde is het magazijn en kan bevoorrading evt. ook plaats hebben via achteringang.
De winkel is thans verhuurd d.m.v. een tijdelijke huurovereenkomst.

Oppervlakte winkelruimte:
In totaal: circa 192m2
Winkelruimte: circa 166m2
Kantoor: circa 5,4 m2
Opslag: circa 20 m2

Locatie:
Pand is gelegen aan de Beekstraat en maakt hiermee onderdeel uit van het 'kruis' winkelgebied in de binnenstad van Elburg. In de directe omgeving zijn zowel landelijke als lokale ondernemers gevestigd, waaronder bekende formules zoals: Hema, Pearl, Kruidvat, Zeeman.

Afwerkingsniveau:
Het winkelpand is nu voorzien van een systeemplafond incl. verlichting en er is vloerbedekking aangebracht.

Winkel is tevens te huur.
Huurvoorwaarden winkel:
- Huurprijs: € 2.000,- per maand excl. BTW (BTW is niet van toepassing);
- Verhuur op basis van huidige afwerking. Afwijking bespreekbaar in overleg.
- Servicekosten: niet van toepassing
- Kosten van gas, elektra, water, internet, telefoon, etc: rechtstreeks aan te sluiten door huurder en voor rekening van huurder
- Installaties en nutsvoorzieningen van woning en winkel zijn gesplitst;
- Winkeliers / ondernemers sluiten zich (automatisch) aan bij de winkeliersvereniging "Winkelvesting Elburg". Kosten worden in rekening gebracht door gemeente Elburg op de jaarlijkse factuur van gebruiksbelastingen onder de naam van reclamebelasting;
- Reclamebelasting: Als de winkelier reclame voert op, voor of aan het pand dan is reclamebelasting verschuldigd op basis van de WOZ-waarde.
- Andere gebruikskosten: rioolheffing niet woning € 207,00 per jaar op basis van maximaal 200 m3 (prijspeil 2021), OZB (onroerende zaakbelasting niet eigenaar, op basis va WOZ waarde, prijspeil 2021 was dit € 395,--);
- Afvalstoffen: afstorten vuil kan via de ondergrondse containers in de binnenstad, kosten € 258,84 (prijspijl 2021);
- Huurtermijn in overleg.

Het adres van de bovenwoning is Smeesteeg 9. De bovenwoning heeft een woonoppervlakte van circa 138 m2. Het dakterras heeft een oppervlakte van circa 120 m2 en heeft een uitstekende bezonning en veel privacy.

Indeling bovenwoning:
De bovenwoning bestaat uit een eigen opgang (aan Smeesteeg zijde). Hier is op de begane grond een hal / portaal / berging van circa 13 m2. Dit portaal kan tevens gebruikt worden als berging / fietsenstalling. Vanuit de entree is er een opgang naar de verdieping die als multifunctionele ruimte kan worden gebruikt: berging, hobbyruimte. Vanuit deze ruimte is er een deur naar het enorme dakterras. Dit dakterras heeft een oppervlakte van maar liefst circa 120 m2, een goede bezonning en veel privacy!

Indeling woonhuis:
Entree, hal, toilet,garderobe, ruime split level living met royale zitkamer gesitueerd aan de Beekstraat zijde en met mooi vrij uitzicht op het levendige "kruis" van de binnenstad, de beek en de Beekstraat. Centraal in de woonkamer is een gezellige haard gesitueerd. Eethoek en aansluitende ruime open keuken aan de zijde van het dakterras. Tuindeuren vanuit de keuken via trap naar het royale dakterras. Uitgebreide maar eenvoudige keukeninrichting.

Eerste verdieping:
Badkamer v.v. douchehoek, ligbad, wastafel en toilet, hobby-overloop (slaapkamer mogelijk) en 3 slaapkamers op de tweede woonlaag en vlizotrap naar de grote bevloerde zolder. De gehele zolder is bevloerd.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte circa 138 m2!
- Drie mooie slaapkamers en hobby overloop;
- Schitterend dakterras van 120 m2 met goede bezonning!
- Entree / portaal / berging van circa 13 m2 (entree Smeesteeg zijde) met overloop / berging / hobbyruimte op eerste vedieping van 13 m2);
- De woning is verhuurd via een regulier huurcontract;
- Het gehele pand betreft een Rijksmonument en er is sprake van beschermd stadsgezicht;
- Energielabel niet aanwezig, vrijgesteld vanwege monumentale status.

Wilt u dit pand bekijken en de mogelijkheden bespreken? Bel met één van onze makelaars: 0525-686063, of download de brochure voor meer informatie.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusVerkocht
 • Prijs€ 500.000,- k.k.
 • AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

 • Perceeloppervlakte1.087 m2
 • Oppervlakte winkelruimte192 m2

Parkeergelegenheid

 • Overdekt parkerenParkeren in de nabije omgeving. In de binnenstad van Elburg kan er kort geparkeerd worden op de aangegeven blauwe zones. Voor lang parkeren kan men gebruik maken van 2 parkeerplaatsen (Het Schootsveld en De Oude Vos). Als gebruiker van het pand kan er een parkeervergunning aangevraagd worden om te parkeren in de binnenstad.
 • Onoverdekt parkerenParkeren in de nabije omgeving. In de binnenstad van Elburg kan er kort geparkeerd worden op de aangegeven blauwe zones. Voor lang parkeren kan men gebruik maken van 2 parkeerplaatsen (Het Schootsveld en De Oude Vos). Als gebruiker van het pand kan er een parkeervergunning aangevraagd worden om te parkeren in de binnenstad.

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1800

Overig

 • LocatieWinkelgebied in stadscentrum
 • Onderhoud binnenRedelijk
 • Onderhoud buitenRedelijk

Kaart

Plattegronden

Stel uw vraag

info@vdlindemakelaardij.nl
0525 68 60 63