Elburg – Beekstraat 18

Je bent nu hier:

Winkelpand TE HUUR op ideale A-locatie in het historische centrum van Elburg!

Het betreft een woon-winkelpand met op de b.g.g. een winkelruimte van bruto ruim 190 m2 met voor de winkelruimte een eigen stoep/trottoir en op de verdieping een verhuurde bovenwoning.
Het pand is per direct beschikbaar en heeft een brede bestemming. Mogelijk zijn op de begane grond o.a. atelier, detailhandel (waaronder bijv. een "shop in shop" mogelijkheid), dienstverlening, praktijkruimte, beperkte horeca of kantoor. Vraag de makelaar naar de mogelijkheden.

Mooie en ruime winkelruimte gesitueerd in fraai pand in het hart van het historische centrum van Elburg (A-locatie).
De winkel (voorheen verhuurd aan ShoeTime) is gesitueerd op de gehele begane grondvloer. Dit betreft een totale oppervlakte van 192 m2, opgedeeld in circa 165 m2 netto winkel vloeroppervlakte. De overige meters zijn magazijn, kantoortje, pantry en toiletruimte.
Aan de voorzijde heeft het pand een eigen stoep / trottoir en aan de achterzijde is het pand gelegen aan de Smeesteeg. Aan die zijde is het magazijn en kan bevoorrading evt. ook plaats hebben via achteringang.

Oppervlakte winkelruimte:
In totaal: circa 192m2
Winkelruimte: circa 166m2
Kantoor: circa 5,4 m2
Opslag: circa 20 m2

Locatie:
Pand is gelegen aan de Beekstraat en maakt hiermee onderdeel uit van het 'kruis' winkelgebied in de binnenstad van Elburg. In de directe omgeving zijn zowel landelijke als lokale ondernemers gevestigd, waaronder bekende formules zoals: Hema, Pearl, Kruidvat, Zeeman.

Afwerkingsniveau:
Het winkelpand is nu voorzien van een systeemplafond incl. verlichting en er is vloerbedekking aangebracht.

Huurvoorwaarden:
- Huurprijs: Nader overeen te komen (BTW is niet van toepassing);
- Verhuur op basis van huidige afwerking, maar veel is bespreekbaar;
- Servicekosten: niet van toepassing;
- Kosten van gas, elektra, water, internet, telefoon, etc: rechtstreeks aan te sluiten door huurder en voor rekening van huurder;
- Installaties en nutsvoorzieningen van woning en winkel zijn gesplitst;
- Winkeliers / ondernemers sluiten zich (automatisch) aan bij de winkeliersvereniging "Winkelvesting Elburg". Kosten worden in rekening gebracht door gemeente Elburg op de jaarlijkse factuur van gebruiksbelastingen onder de naam van reclamebelasting;
- Reclamebelasting: Als de winkelier reclame voert op, voor of aan het pand dan is reclamebelasting verschuldigd op basis van de WOZ-waarde.
- Andere gebruikskosten: rioolheffing niet woning € 207,00 per jaar op basis van maximaal 200 m3 (prijspeil 2021), OZB (onroerende zaakbelasting niet eigenaar, op basis va WOZ waarde, prijspeil 2021 was dit € 395,--);
- Afvalstoffen: afstorten vuil kan via de ondergrondse containers in de binnenstad, kosten € 258,84 (prijspijl 2021);
- Huurtermijn in overleg.

Bijzonderheden:
- Het gehele pand betreft een Rijksmonument en er is sprake van beschermd stadsgezicht;
- Energielabel niet aanwezig, vrijgesteld vanwege monumentale status.

Wilt u dit winkelpand willen bekijken en de mogelijkheden bespreken? Bel met één van onze makelaars: 0525-686063, of download de brochure voor meer informatie.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusVerhuurd
 • PrijsPrijs n.o.t.k
 • AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

 • Perceeloppervlakte255 m2
 • Oppervlakte winkelruimte192 m2

Parkeergelegenheid

 • Overdekt parkerenParkeren in de nabije omgeving. In de binnenstad van Elburg kan er kort geparkeerd worden op de aangegeven blauwe zones. Voor lang parkeren kan men gebruik maken van 2 parkeerplaatsen (Het Schootsveld en De Oude Vos). Als gebruiker van het pand kan er een parkeervergunning aangevraagd worden om te parkeren in de binnenstad.
 • Onoverdekt parkerenParkeren in de nabije omgeving. In de binnenstad van Elburg kan er kort geparkeerd worden op de aangegeven blauwe zones. Voor lang parkeren kan men gebruik maken van 2 parkeerplaatsen (Het Schootsveld en De Oude Vos). Als gebruiker van het pand kan er een parkeervergunning aangevraagd worden om te parkeren in de binnenstad.

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1800

Overig

 • LocatieWinkelgebied in stadscentrum
 • Onderhoud binnenRedelijk
 • Onderhoud buitenRedelijk

Kaart

Plattegronden

Stel jouw vraag

info@vdlindemakelaardij.nl
0525 68 60 63