Elburg – Smedestraat 12-12A

Je bent nu hier:

Het karakteristieke woon-winkel object in de historische binnenstad van Elburg.

Wij bieden u te koop aan dit MONUMENTALE HERENHUIS met buitenruimte en verschillende bestemmingen. Op dit moment wordt het pand gebruikt als een woon-winkelobject en is het in gebruik bij slagerij Beekman. Het pand bestaat uit verschillende etages, waarbij de begane grond, de eerste etage en het tussenhuis aangeboden worden. De bovenste 2 etages van het pand (huisnummer 12B) zijn NIET te koop.

Het pand heeft diverse bestemmingsmogelijkheden. Zo mag er op de begane grond een woonhuis gecreëerd worden, maar er kunnen ook bedrijfsactiviteiten plaatsvinden. U kunt dus een prachtig pand met 210 m² woonoppervlakte creëren, maar er kan ook een bedrijf aan huis gevestigd worden, met een daarboven gelegen woonappartement. Meer informatie inzake het bestemmingsplan is op aanvraag beschikbaar.

Indeling
Begane grond:
Op de begane grondvloer bevindt zich op dit moment de winkel. Hier zijn diverse mogelijkheden voor de inrichting. Vanuit de winkel is de plaats te bereiken. Op dit moment kunt u via de plaats in het tussenhuis komen. Er is geen toegang vanuit de winkel naar de bovengelegen etage/appartement. Deze etage (welke verhuurd wordt momenteel) is te bereiken via de rechter buitendeur aan de Smedestraat.

Verdieping:
Via deze rechter buitendeur aan de Smedestraat zijn de bovengelegen appartementen te bereiken. Bij binnenkomst in de hal van 12A bevindt zich onder de trap van het bovengelegen appartement een provisiekast. In de woonruimte is er een straatgerichte zitkamer met een open keuken. Op deze verdieping bevindt zich één slaapkamer en is er een badkamer met een douchecabine, toilet en wastafel. Ook bevinden zich hier de aansluitpunten voor wasapparatuur.

Tussenhuis:
Het tussenhuis bestaat uit de begane grond en 2 etages, waarbij zich op de bovenste twee etages 3 slaapkamers bevinden en een vliering. Op de begane grond wordt de ruimte momenteel gebruikt als magazijn en één van de kamers op de eerste verdieping als kantine t.b.v. de slagerij.

Goed om te weten:
- Het mede te verkopen appartement (no. 12 A) heeft geen eigen meterkast en CV-installatie. Deze zijn gekoppeld aan de installaties op de begane grond;
- Oplevering van het pand dient in overleg te gebeuren met de verkopende partij;
- Er mag in het gehele pand gewoond worden, aangezien er een woonbestemming op zit;
- Er mag op de begane grond een bedrijf gevestigd worden, vraag aan onze makelaar om meer informatie;
- Het betreft een Rijksmonument en de gehele binnenstad is een beschermd stadsgezicht;
- De plattegronden (realisatie) voor de winkel en het tussenhuis op no. 12 zijn schetsen van eventuele mogelijkheden, op aanvraag zijn er tekeningen van een architect beschikbaar.
- De plattegrond voor het appartement op no. 12 A is naar de huidige indeling ingedeeld.

Een bezichtiging plannen is mogelijk en kunt u doen via ons telefoonnummer 0525- 68 60 63 of download de brochure voor meer informatie.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusVerkocht
 • Prijs€ 395.000,- k.k.
 • AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

 • Oppervlakte winkelruimte74 m2

Parkeergelegenheid

 • Overdekt parkerenParkeren via ontheffing voor vergunningshouders of parkeren in blauwe-zone gebieden.
 • Onoverdekt parkerenParkeren via ontheffing voor vergunningshouders of parkeren in blauwe-zone gebieden.

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1650

Overig

 • LocatieWinkelgebied in stadscentrum
 • Onderhoud binnenGoed
 • Onderhoud buitenGoed

Kaart

Plattegronden

Stel jouw vraag

info@vdlindemakelaardij.nl
0525 68 60 63