Elburg – Vischpoortstraat 3

Je bent nu hier:

Interessant aanbod voor ontwikkelaars, aannemers of investeerders!

De prachtige panden van familie Schenk, zijnde de adressen Vischpoortstraat 3 (voorheen ook nog Vischpoortstraat 1) en Smeesteeg 11 bieden wij te koop aan. In de panden heeft jaren lang de bakkerij van de familie gevestigd gezeten met aan de Vischpoortstraat zijde de prachtige bakkerswinkel en daarnaast een snoepwinkel. Achter de winkels was de bakkerij gevestigd waar het ambachtelijke bakkersvak werd uitgeoefend. Boven de winkels en de bakkerij heeft de familie gewoond vanaf 1929.

Op de verdieping bevindt zich een zeer royaal appartement. Voorheen had dit appartement twee opgangen. Een opgang vanuit de snoepwinkel aan de Vischpoortstraat. En een opgang vanaf een zijdeur aan de Smeesteeg zijde. Alleen deze laatste opgang is nog in gebruik. Het appartement, voorheen meer opgedeeld in twee delen, is thans een groot woonhuis met veel vertrekken.

Het gehele pand heeft een bouwschil die zich in een redelijke toestand bevindt. De daken van de panden zijn niet voorzien van asbest dakbeschot, maar van een vernieuwd houten beschot. De authentieke spanten zijn in de panden bewaard gebleven en ook de gevels en kozijnen zijn in een goede staat. Het interieur van het pand zal grondig moeten worden verbouwd, gerenoveerd en gemoderniseerd. Bij gemeente Elburg is een aanvraag gedaan voor een renovatie van het pand, waarbij het nieuw beoogde gebruik 1 of 2 winkels op de begane grond bevat en op de verdieping 3 tot 4 appartementen kunnen worden gerealiseerd. De gemeente staat open voor deze ontwikkeling. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze brochure.

De bestemming van de panden is als volgt:
Voor de begane grond geldt een zgn. 'centrumbestemming', dat wil zeggen dat hier bedrijven gevestigd dienen te worden, zoals ateliers, detailhandel, dienstverlening, praktijkruimten, kantoren, verzorgende ambachtelijke bedrijven e.d. Op de verdieping is de bestemming 'wonen' van toepassing. Bij een ontwikkeling kan ook voor het pand Smeesteeg 11 een woonbestemming op de begane grond bepleit worden.

De panden vallen in het geheel onder Rijksmonumentaal toezicht en tevens vallen de panden onder het beschermde stadsgezicht van Gemeente Elburg. Voor onderhoud, renovatie en/of verduurzaming van een rijksmonument zijn er mogelijkheden van een laagrentende lening. Wil je hierover meer weten, dan kan je voor uitgebreide informatie terecht op de websites van monumenten.nl en restauratiefonds.nl.

Het pand, met een inhoud van maar liefst ruim 1.800 m³, heeft nu ruim 150 m² aan oppervlakte bedrijfsruimte op de begane grond; deels bestaande uit winkeloppervlakte en deels bestaande uit een bedrijfsruimte / bakkerij.
Op de verdiepingen beschikt het pand thans over circa 275 m² woonoppervlakte. Deze woonoppervlakte betreffen twee woongedeeltes die min of meer in elkaar overvloeien / die aan elkaar geschakeld zijn. De woonruimtes op de verdieping zijn nu toegankelijk via de opgang aan de Smeesteeg zijde. Hier is een afzonderlijke entree / ingang met hal en trapopgang. Er bevindt zich ook een traplift / stoellift. Naast de woonoppervlakte bevindt zich ook nog circa 55 m² oppervlakte aan overige inpandige ruimte in het pand (berging/zolder).

Voor de panden is bij gemeente Elburg een plan ingediend op de intake-tafel. Dit plan bevat het renoveren, restaureren en verbouwen van het pand tot één of twee winkels / boetiekjes op de begane grond, bergingen op de begane grond ten behoeven van appartementen op de verdiepingen en vier appartementen / bovenwoningen op de verdiepingen. In de brochure zijn tekeningen opgenomen van de indeling na verbouw / restauratie.

Geïnteresseerd in dit pand of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging van het pand: 0525-686063

Kenmerken

Overdracht

 • StatusVerkocht
 • PrijsGeen prijs beschikbaar
 • AanvaardingPer datum

Oppervlaktes en inhoud

 • Perceeloppervlakte219 m2
 • Oppervlakte winkelruimte150 m2

Parkeergelegenheid

 • Overdekt parkerenParkeren via ontheffing voor vergunningshouders of parkeren in blauwe-zone gebieden.
 • Onoverdekt parkerenParkeren via ontheffing voor vergunningshouders of parkeren in blauwe-zone gebieden.

Bouw

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1700

Overig

 • Winkelruimte in units vanaf150 m2
 • LocatieWinkelgebied in stadscentrum
 • Aantal lagen1
 • Onderhoud binnenRedelijk tot goed
 • Onderhoud buitenGoed

Kaart

Plattegronden

Video

Snel de waarde van
je woning weten?

Direct aanvragen