Elburg – Beekstraat 40A

Je bent nu hier:

Op een markante locatie, midden in de historische binnenstad van Elburg aan de bekende BEEKSTRAAT gelegen ZEER FRAAI APPARTEMENT boven de kapsalon van Jil Kappers. Deze heerlijk ruime bovenwoning heeft een eigen entree aan de Beekstraat. Het pand is officieel gesplitst in twee appartementen. De kapsalon is gevestigd in het beneden-appartement en heeft een winkel/bedrijfsbestemming en functie. De bovenwoning is het tweede appartement en dit heeft een woonfunctie.

Het oorspronkelijke bouwjaar van het pand gaat volgens de BAG-viewer terug naar 1825. In circa 2011/2012 is het gehele pand verbouwd en bouwkundig gesplitst. De bovenwoning is ook in die tijd geheel intern verbouwd en gemoderniseerd. Deze verbouwing is gedaan met oog voor details en op een bijzonder smaakvolle wijze! De bovenwoning kent verrassend veel ruimte. Met circa 140 m2 woonoppervlakte biedt de woning bovengemiddeld veel ruimte. En er is ook een heerlijke buitenruimte beschikbaar. Aan de achterzijde is er een fantastisch privé balkon van circa 15 m2. De woning beschikt over 2 slaapkamers en een enorme slaapverdieping die nog opgedeeld kan worden in meerdere vertrekken.

Het pand verkeerd in een uiterst verzorgde staat van onderhoud en is in 2022 nog geheel professioneel geschilderd. Voor het pand is er een fraaie echter Elburger keitjesstoep.

Indeling:
Begane grond:
Via de eigen entree bij de keitjesstoep kom je gang. Voor in de gang is het extra breed en hier is de meterkast van de woning. Aan het einde van de gang is het ook weer extra breed. Hier is de trapopgang naar de verdieping en er is hier vrij veel ruimte om dit deel ook nog te gebruiken als bijkeuken / berging en b.v. stalling voor één of twee fietsen.

Eerste verdieping:
De eerste en tweede verdieping zijn split-level ingedeeld, dat wil in dit geval zeggen dat het voorhuis iets hoger is gelegen en het achterhuis wat lager.
Bovenaan de trapopgang kom je in een gezellige en royale verkeersruimte waar een vaste kast / bergkast is gesitueerd onder de trapopgang naar de verdieping. Daarnaast zit de afgesloten trapopgang naar de verdieping. Vier treden hoger ligt het voorhuis met aan de Beekstraat zijde de bijzonder sfeervolle living met aansluitend de half open keuken. Op deze hele verdieping liggen fraaie vloerdelen met een eiken houten toplaag. In de zitkamer is een prachtige schouw gemaakt met een inbouw gashaard. De radiatoren zijn mooi weggewerkt middels een aftimmering. Ook het plafond en het beslag rondom de deuropeningen is stijlvol afgetimmerd. Sfeervolle authentieke spanten zijn in het zicht gelaten. Naast de woonkamer is de keuken gesitueerd. Deze is uitgevoerd met een fraaie strakke en moderne witte keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een Boretti fornuis, vaatwasser, afzuigkap, koelkast en combi-oven. Er is voldoende bergruimte in de ruime laden.

Aan de achterzijde van het pand is een ruime werkkamer / logeerkamer gesitueerd. Hier is een royale vaste schuifkasten wand met veel praktische bergruimte. Vanuit deze kamer is via een portaal het prachtige dakterras bereikbaar. Dit terras van circa 2,73 bij 6,73 meter is onderhoudsarm afgetimmerd. Er zijn elektra punten voor het aansluiten van een elektrische BBQ, fornuis, verlichting of voor het opladen van devices. Het is een heerlijke privé ruimte om in het voorjaar en de zomer heerlijk te kunnen loungen en te vertoeven.
Vanuit het portaal is tevens nog een ideale bijkeuken/wasruimte bereikbaar met aansluitingen voor de wasapparatuur. Ook is hier een uitstort gootsteen aanwezig.

Tweede verdieping:
De vaste trap brengt ons naar de verdieping. Ook deze is in split-level uitgevoerd. De ruime en lichte overloop beschikt ook over een ruime vaste kast. Aan deze achterzijde is een gezellige en speelse slaapkamer / logeerkamer gesitueerd, waar de spanten en sporen nog zichtbaar zijn. Via een aantal traptreden kom je in het hoger gelegen voorste deel. Dit is een forse ruimte die op dit moment geheel als slaapkamer wordt gebruikt. Er is in deze ruimte een klein keukenblokje aanwezig. Ook is hier nog een ruim berghok met opstelplaats van de HR CV-combiketel. Vanuit deze ruimte kan je nog op de enorme bergzolder komen. Op de bergzolder is het circa 1,25 meter hoog. Deze ruimte is wel geheel bevloerd, maar niet geïsoleerd.

Het betreft hier een pand dat een Rijksmonument is. Ook valt het pand onder het beschermde stadsgezicht van de binnenstad. In 2022 is groot onderhoud aan de buitenzijde van het pand uitgevoerd waarbij een grondige professionele schilderbeurt heeft plaatsgevonden. Omdat het pand een monument is is het vrijgesteld voor het hebben van een energielabel!

Om een auto te kunnen parkeren kan per huishouden één parkeervergunning worden aangevraagd bij gemeente Elburg; kosten circa € 70,-- per jaar.
Afval/huisvuil kan in de daarvoor bestemde ondergrondse containers worden gedumpt. Ieder huis beschikt hiertoe over een milieupas.
De woning is een officieel appartement en er is daarom sprake van een Vereniging van Eigenaren. Op dit moment is nog sprake van VvE die in een opstart fase zit. Bij verkoop / overdracht zal de VvE geheel operationeel zijn. Dat betekend dat er nu nog niet sprake is van vaste servicekosten. Tot heden hebben de eigenaren van de beide appartementen in goed onderling overleg voor het onderhoud van het pand gezorgd. Er kan gesteld worden dat het onderhoud goed op orde is.

Verliefd geworden op deze prachtige bovenwoning? Bel gerust voor meer informatie of het plannen van een bezichtiging om de ruimte en sfeer te ervaren met ons kantoor: 0525-686063.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusVerkocht
 • Koopprijs€ 430.000,- k.k.
 • AanvaardingIn overleg

Bouwvorm

 • Soort objectAppartement
 • Soort appartementMaisonnette
 • Bouwjaar1825
 • BouwvormBestaande bouw
 • LiggingenIn centrum, Vrij uitzicht

Indeling

 • Woonoppervlakte140 m2
 • Perceeloppervlakte140 m2
 • Inhoud550 m3
 • Aantal kamers6
 • Aantal slaapkamers3
 • Aantal badkamers1
 • Aantal woonlagen2

Kaart

Panorama

Panorama afbeelding 0

Panorama afbeelding 1

Panorama afbeelding 2

Panorama afbeelding 3

Panorama afbeelding 4

Panorama afbeelding 5

Panorama afbeelding 6

Panorama afbeelding 7

Panorama afbeelding 8

Panorama afbeelding 9

Snel de waarde van
je woning weten?

Direct aanvragen