Elburg – Noorderwalstraat 9A

Je bent nu hier:

Beschut gelegen tussen een aantal andere sfeervolle panden in de karakteristieke binnenstad van Elburg staat dit verrassende pareltje NOORDERWALSTRAAT9 A. Een woning, die je vanaf de openbare weg niet of nauwelijks ziet. Maar als je het toegangspad op wandelt en je bekijkt de imposante voorgevel van het pand en de voor het pand gelegen bijzonder sfeervolle plaats, dan is de kans maar zo aanwezig dat je gelijk verkocht bent. Zo verging het in ieder geval de huidige eigenaren wel, toen zij drie jaar geleden dit pand kochten. Omdat zij nu een kans krijgen om een woning van familie te kopen, verkopen zij dit fijne "thuis" met de nodige weemoed. In de afgelopen jaren hebben zij de woning op diverse fronten aangepast naar hun wensen en verder verbeterd en gemoderniseerd. Dat maakt het nu tot een aanbod waar geen grote investeringen, verbouwingen of aanpassingen nodig zijn. Het is instap klaar.

Het pand heeft, naast een imposante gevel, ook een bijzonder, niet alledaagse, spannende indeling. Dat maakt van dit pand een "bijzonder optrekje"!

De sfeervolle toegang naar de woning is een goed bestraat pad met verlichting. Via een toegangspoort is de plaats bereikbaar die circa 6,50 bij 5 meter is. Een deel van de plaats is op een uiterst fraaie en degelijke manier voorzien van een overkapping, waar je de hele dag heerlijk buiten kunt verblijven. De overkapping is van gemakken voorzien zoals verlichting, elektrische verwarming en stroompunten. Ook de plaats is voorzien van fraaie bestrating met een goede afvoer van regenwater via een goot. Een heerlijke privacy plek om te genieten, te BBQ'en en te chillen. Maar ook een plek in de stad waar de zon nog wel kan komen en waar je dus toch ook nog heerlijk kunt zonnen!

Vanuit de tuin / plaats stap je via een mooie pui het pand binnen naar een ruime en fraaie hal die is voorzien van een fraaie plavuizen(leisteen) vloer voorzien van vloerverwarming die op de hele beneden verdieping is aangebracht. Het hoge plafond is voorzien van inbouwspots. Direct bij de voordeur is een verrassend handige kleine keuken gerealiseerd, welke min of meer dienst doet als "buiten/binnenkeuken". Omdat bij deze woning de woonkamer en keuken gesitueerd zijn op de eerste verdieping is een extra keuken op de b.g.g. enorm handig voor de momenten dat je veel buiten leeft zoals met de mooie voorjaarsdag, de zomer en de heerlijke herfstdagen. Deze extra keuken is voorzien van een op maat gemaakt inbouw keukenblok met koel-/vriescombinatie. Ook zijn de CV-combiketel en de meterkast gesitueerd in deze ruimte.

Tevens zijn op de b.g.g. 2 ruime kamers gesitueerd, waarvan nu één in gebruik is als ouderslaapkamer en de andere ruimte is in gebruik als werkkamer, bijkeuken/bergruimte. Daarnaast is in de hal een toiletruimte gerealiseerd.

Via een portaal met garderoberuimte en verdiepingstrap is de eerste verdieping bereikbaar.

Deze eerste verdieping is de leefruimte van de woning zijnde nagenoeg één grote leefruimte van circa 40 m2. In deze leefruimte zijn de zitkamer en de open woonkeuken en eetkamer gesitueerd en verder is er een afgesloten ruimte waar de badkamer is gesitueerd. Deze badkamer is voorzien van een closet, wastafelmeubel en douche-/ligbadcombinatie (whirlpool). Vanuit de woonkamer is er een gaaf uitzicht op andere stadspanden, de eigen plaats en de Vischpoort.

Vanuit de eetkamer is er een verdiepingstrap naar de tweede verdieping.

Ruime overloop. Het trapgat is afsluitbaar d.m.v. een luik. De overloop is zo ingedeeld en ingericht zodat deze gebruikt kan worden om te gamen en TV te kijken. In de nok is nog een handige extra bergzolder gerealiseerd.
Op deze verdieping zijn maar liefst 3 super sfeervolle slaapkamers gemaakt > de afdeling voor de jeugd dus. Aan de voorzijde, bij de voorgevel zijn 2 mooie kamers gemaakt. De hoogte op deze kamers valt op en geven de kamers een prettige dimensie. Bij de derde kamer is super handig gebruik gemaakt van de hoogte van het pand en hier is een ontzettend leuke hoogslaper gerealiseerd met daaronder een knutselhoek / bureau.

De gebruikte materialen en kleuren geven de woning de extra touch die je bij zo'n pand verwacht. Een stoere en industriële beleving, maar ook zeker oog voor details en sfeer.

We snappen dat u dit pand graag wilt zien om de ruimte en de sfeer te beleven. Bel voor een afspraak met één van onze makelaars: 0525-686063.

Woon/gebruiksoppervlakte = 108 m2
Vloeroppervlakte = 125 m2
Bouwjaar is circa 1850; in 1990 is het gehele pand verbouwd tot woonhuis en is er vergunning verleend om er en woonhuis van te maken; vandaar dat dit als "bouwjaar" is geregistreerd.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusVerkocht
 • Koopprijs€ 400.000,- k.k.
 • AanvaardingIn overleg

Bouwvorm

 • Soort objectWoonhuis
 • Soort woningEengezinswoning
 • Type woningVerspringend
 • Bouwjaar1990
 • BouwvormBestaande bouw
 • LiggingenAan rustige weg, In centrum, Beschutte ligging

Indeling

 • Woonoppervlakte108 m2
 • Perceeloppervlakte105 m2
 • Inhoud350 m3
 • Aantal kamers6
 • Aantal slaapkamers4
 • Aantal badkamers1

Kaart

Plattegronden

Stel jouw vraag

info@vdlindemakelaardij.nl
0525 68 60 63