Elburg – Beekstraat 50

Je bent nu hier:

Als je je ogen een beetje dicht knijpt en je fantasie de vrije loop laat, dan denk je in het historische stadje van Elburg af en toe dat je je in Utrecht of Amsterdam waant. Die prachtige panden, gezellige steegjes, heerlijke dynamiek van bewoners, winkeliers, horeca ondernemers, recreanten, vakantiegangers, dagjesmensen. Nou is Elburg gelukkig echt anders dan deze grote steden, maar bij dit prachtige, statige pand aan de Beekstraat 50 zou je maar zo een grachtengordel vibe kunnen krijgen!

Dit perfect onderhouden en zeer luxe afgewerkte pand heeft een geweldige uitstraling. Met de kenmerkende zgn. "klokgevel" is dit pand sinds 1965 een Rijksmonument. Op de gevel siert een natuurstenen tegel met een joden ster, wat betekend dat dit pand in vroeger jaren lange tijd heeft toebehoort aan joodse families. Met name familie De Lange heeft het pand jarenlang in eigendom gehad. Zij woonden hier en hadden in het pand een manufacturenwinkel. De bewonersgeschiedenis van het pand is door de plaatselijke Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop onderzocht en gaat terug tot het jaar 1635. In de brochure lees je hier mee over.

Voordat de huidige eigenaren dit pand in 1999 kochten was het pand eigendom van familie De Vries. Zij hebben het pand jaren in gebruik gehad als assurantiekantoor met op de verdiepingen een 3 tal appartementen. Na aankoop van het pand door de huidige eigenaren is het pand stevig gerenoveerd en gerestaureerd. Monumentale accenten zijn teruggebracht, daar waar deze waren afgetimmerd en het pand heeft een fraaie en luxe make-over gekregen. Dit heeft geresulteerd in wat we zouden kunnen noemen een fantastisch herenhuis met een Amsterdamse grachtengordel beleving.

De bewoners gebruiken sinds hun ingebruikname in 2002 de gehele begane grond van ruim 130 m² als loftwoning. Ruim een jaar zijn ze bezig geweest om het pand te verbouwen. Op de eerste verdieping is aan de achterzijde een intiem gastenverblijf ingericht incl. keuken, bedstee en sanitaire ruimte. Aan de voorzijde is een zeer ruim kantoor / thuiswerkruimte gesitueerd van maar liefst 50 m². Op de tweede verdieping is nóg een gastenverblijf c.q. studio ingericht aan de voorzijde van het pand, inclusief keuken en sanitaire ruimte. Deze indeling en inrichting van het pand biedt de eigenaren diverse mogelijkheden qua gebruik. Het pand heeft een "Centrumbestemming". Wat er valt onder de gebruiksmogelijkheden kan je nazien in de brochure. Achter het pand zit een knusse plaats met bergingen en aan de voorzijde beschikt het perceel over een zonnige en gezellige traditionele keitjesstoep.

Qua locatie bevindt dit pand zich op de hoek van de Beekstraat en de Westerwalstraat. Dit is de meest gefotografeerde straat van Elburg en is bekend vanwege de prachtige bloemen en planten die in de steeg een plek hebben gekregen.

Indeling:
Begane grond:
Entree aan de Westerwalstraat zijde, ruime hal, garderobe, meterkast, toiletruimte, achterdeur met toegang tot de plaats, trapopgang naar de verdiepingen, praktische bergkast onder de trap, deur naar de keuken. De keukenruimte is voorzien van een prachtige luxe inbouwkeuken in hoekopstelling en met een fraai kookeiland. De keuken beschikt over diverse luxe inbouw apparatuur van Gaggenau. Doorgang naar het portaal met een bijkeuken / bergruimte v.v. aansluiting wasapparatuur (nu niet in gebruik), verdeler van de vloerverwarming. Trapopgang (5 treden) naar de royale slaapkamer. Deze slaapkamer is gesitueerd aan de zijde van de plaats (achterzijde) en beschikt over vaste (hang-/leg) schuifkasten. De slaapkamervloer bestaat uit prachtige donkere houten vloerdelen. Aan de voorzijde van het pand bevindt zich de lichte en zeer royale living van ca. 50 m² met levendig uitzicht op de beek(straat). Naast de ramen van de woonkamer zijn in de kantelaaf aftimmering ideale bergkastjes getimmerd. De gehele begane grond vloer (m.u.v. de slaapkamer) is v.v. vloerverwarming en een fraaie marmeren tegelvloer. Kenmerkend in de woonkamer is het hoge plafond (circa 3,30 meter) en de prachtige plafondbalken.

Kelder / badkamer:
De badkamer is gesitueerd onder de ouderslaapkamer en is bereikbaar vanuit de keuken. Deze zeer luxe badkamer kent een oppervlakte van circa 21 m² en is voorzien van marmeren betegeling, vloerverwarming, een wellness bubbelbad, een ruime inloopdouche v.v. regendouche met massage jets, wandcloset, op werkhoogte gemaakt meubel met opstelling van de wasapparatuur en een kastenwand (los meubel) voor bergruimte van badlinnen. Ook hier springen de authentieke elementen zoals de plafondbalken en het fraaie stenen toegangstrapje direct in het oog.

Eerste verdieping:
Ruime overloop met garderobe en inloopkast met aansluitpunten voor een (eventueel te realiseren) sanitaire ruimte, uitstort gootsteen, riant kantoor aan de voorzijde van 50 m² met de fraaie gebinten nog in het zicht en geschikt voor meerdere doeleinden; bijvoorbeeld ook mogelijkheden tot het realiseren van een studio. Afhankelijk van het gewenste gebruik van de koper kunnen ter plaatse van het kantoor ook twee mooie slaap-/werkkamers worden gerealiseerd of kunnen mogelijkheden als die van een royale master bedroom, hobby-/ speelkamer, een kantoor-/ praktijkruimte aan huis worden benut. Slaapkamer-/werkkamer ingericht als opslag / knutselkamer. Studio van ca. 35 m² aan de achterzijde van het pand ingericht als woonruimte met een bedstee en vaste kast, halfopen keuken v.v. keukeninrichting met vrijstaande apparatuur zoals een kookplaat, koelkast, afzuigkap en een licht betegelde badkamer v.v. douchehoek met thermostaatkraan, wastafel en toilet.

Tweede verdieping:
Via een vaste trap bereikbare overloop, vaste kasten met opbergruimte, zolderkamer ingericht als bergruimte en technische ruimte met opstelplaats van de C.V.-combiketels (Nefit Topline HR 30, 2011 en Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30, 2023). Omdat de woning beschikt over 2 studio's / gastenverblijven is een extra CV ketel toegevoegd aan het verwarmingssysteem. Zodoende is er altijd verwarming van het pand maar ook voldoende capaciteit om warm water te maken. Tweede studio appartement van ca. 28 m² met een aan de Beekstraat gesitueerde woonruimte met slaaphoek, zithoek, keuken in hoekopstelling v.v. inductiekookplaat, afzuigkap en koelkast, licht betegelde badkamer v.v. wastafel, toilet en douchehoek met thermostaatkraan. Op deze verdieping zijn de prachtige houten gebinten weer in het zicht gebracht.

Buiten:
Achter het pand bevindt zich een knusse binnenplaats / patio met een praktische fietsenberging en een luifel t.p.v. de achterdeur / poortdeur. Vanaf de Westerwalstraat is deze plaats rechtstreeks bereikbaar. Voor het pand is er een prachtige keitjesstoep omheind door een sier hekwerk. Dit terras is gunstig gelegen qua bezonning.

Beschikbaarheid: in overleg.

Kom gerust een bezoek brengen aan dit prachtige herenhuis en ontdek de vibe die dit pand je te bieden heeft: 0525-686063. Voor uitgebreide documentatie adviseren wij om de brochure te downloaden.

Kenmerken

Overdracht

 • StatusBeschikbaar
 • Koopprijs€ 875.000,- k.k.
 • AanvaardingIn overleg

Bouwvorm

 • Soort objectWoonhuis
 • Soort woningHerenhuis
 • Type woningVrijstaande woning
 • Bouwjaar1800
 • BouwvormBestaande bouw
 • LiggingenIn centrum

Indeling

 • Woonoppervlakte289 m2
 • Perceeloppervlakte169 m2
 • Inhoud850 m3
 • Aantal kamers10
 • Aantal slaapkamers5
 • Aantal badkamers3

Kaart

Plattegronden

Video

Panorama

Vooraanzicht

Entree

Keuken

Woonkamer

Slaapkamer

Badkamer

Overloop

Slaapkamer

Badkamer

Kantoor

Plaats

Snel de waarde van
je woning weten?

Direct aanvragen